Zo boei en bind je de nieuwste generatie!

Looptijd: 1 september 2023 t/m 31 december 2024

Hoe zorg je dat jonge talenten zich thuis (blijven) voelen in jouw bedrijf?

‘Gen Z’, de jongste generatie medewerkers, stelt nieuwe eisen aan werk. Persoonlijke groei, jezelf zijn, impact hebben. Hoe speel je in op deze behoeften? Hoe zorg je dat jonge talenten zich thuis (blijven) voelen in jouw bedrijf? Doe de scan ‘Hoe jongerenproof is mijn organisatie?’ en volg de workshop ‘Zo boei en bind je de nieuwste generatie’. Zo krijg je snel inzicht in de drijfveren van de jongste generatie én stel je een gericht actieplan op voor je eigen organisatie.

Aanbod A+O

A+O biedt je kosteloos de scan ‘Hoe jongerenproof is mijn organisatie?’ inclusief een rapportage op maat. Wil je daarna meer verdieping bij de rapportage van de scan? Volg dan de workshop ‘Zo boei en bind je de nieuwste generatie’ van adviesbureau Youngworks.

Voor  wie?

Zowel de scan als de workshop richten zich op praktijkopleiders en begeleiders. HR-medewerkers en leidinggevenden zijn uiteraard ook welkom!

Belangrijk om te weten

 • Deelname is alleen mogelijk voor medewerkers die vallen onder de cao Metalektro van bij A+O aangesloten bedrijven. 
 • De scan kun je los maken, maar je behaalt het meeste resultaat als je aansluitend deelneemt aan de workshop.
 • Je kunt de workshop zowel incompany als via open inschrijving volgen.  
 • Als je meedoet aan de workshop maak je vooraf de scan.
 • Na het invullen en insturen van de scan ontvang je vanuit A+O een rapportage op maat. De rapportage wordt door Youngworks gemaakt. Je leest hier hoe we omgaan met privacy rondom de gegevens.
 • De rapportage neem je mee naar de workshop. 
 • Per aangesloten bedrijf kunnen maximaal 12 medewerkers deelnemen. De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers. 
 • Per bedrijf vergoeden we maximaal 1 InCompany training.   

Tip: lees vooraf onze whitepaper ‘15 tips voor het aantrekken én behouden van jong talent’! Hoe sluit je als werkgever in de metalektro nog meer aan op de behoeften en belevingswereld van jonge medewerkers? Het volledige onderzoeksrapport vind je hier. 

1. Doe de scan ‘Hoe jongerenproof is mijn organisatie?’

Met deze scan krijg je een uitgebreid inzicht in hoe jouw bedrijf scoort op voor jongeren belangrijke punten! Deze scan is gebaseerd op inzichten verkregen vanuit onderzoek naar jongeren. 

 • De scan bestaat uit twee vragenlijsten en kun je via de link openen: een voor jongeren en een voor leidinggevenden, HR professionals en praktijkopleiders. Hoe meer mensen de vragenlijsten invullen, hoe scherper het beeld. Het invullen van een vragenlijst duurt minder dan 15 minuten. 
 • Youngworks maakt voor jouw bedrijf een rapportage op maat. (Je leest hier hoe we omgaan met privacy rondom de gegevens.) 

Wil je meer verdieping? Schrijf je dan in voor de workshop. Neem de rapportage mee naar de workshop. Daar ga je aan de slag met een actieplan voor jouw bedrijf. 

2. Volg de workshop ‘Zo boei en bind je de nieuwste generatie!’

In de 3 uur durende workshop ga je met begeleiding van Youngworks aan de slag om van de resultaten uit jouw scan een concreet actieplan te maken. Zo maak je jouw organisatie (nog meer) jongerenproof! Ook krijg je tal van tips en handvatten om jong talent te begeleiden en te motiveren. Denk aan thema’s als: 

 • Wat motiveert de jongste generatie en hoe speel je daarop in? 
 • Hoe zorg je voor verbinding? 
 • Hoe zet je de kracht van feedback en complimenten in? 
 • Kortom: hoe begeleid je de jongeren van nu en houd je hen betrokken bij jouw bedrijf? 

Workshop InCompany: Wil je de workshop bij jou in het bedrijf organiseren? Dat kan! Doe hiervoor een aanvraag via ‘Mijn A+O’.

Dien je aanvraag minimaal 2 weken en maximaal 3 maanden voor de startdatum van de workshop in.  Klik op de onderstaande button om je eenvoudig aan te melden. Daarna neemt adviesbureau Youngworks contact met je op. Let op: aanvragen kan vanaf 1 januari 2024!

Workshop Open Inschrijving: Data voor de verschillende regio’s volgen. Heb je nu al interesse? of wil je samen met een aantal andere bedrijven een workshop organiseren? Neem dan contact op met je regiomanager.

Voorwaarden

 • Voor de InCompany workshop geldt dat je bedrijf zelf de kosten betaalt en daarna maximaal €1.750,- bij A+O declareert. De btw op deze kosten kun je niet aan A+O doorberekenen. 
 • Deelname is kosteloos, maar niet geheel vrijblijvend. Bij annulering behoudt A+O zich het recht voor om (een gedeelte van) de gemaakte kosten bij je bedrijf in rekening te brengen. 
 • Aanmelden voor deelname aan dit aanbod kan gedurende de looptijd van de regeling en zolang er voldoende budget beschikbaar is. De door A+O ontvangen aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. 

Declareren?

De Incompany workshop declareer je via Mijn A+O
Let op: doe dit uiterlijk binnen 4 weken na afloop van de workshop. Stuur bij de declaratie de factuur van de workshop mee.

Na ontvangst van een declaratie krijg je van ons bericht. Belangrijk is dat je declaratie volledig is. Op het declaratieformulier staat vermeld wat je moet meesturen. Hebben we niet alles van je ontvangen? Dan nemen we je declaratie niet in behandeling. Vanzelfsprekend laten we je weten welke gegevens ontbreken. Je kunt vervolgens, binnen de indientermijn van de regeling, een nieuwe declaratie indienen.

Vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met je regiomanager.

Ter inspiratie / alle berichten