Nieuw!

Zo boei en bind je de nieuwste generatie!

Looptijd: 1 september 2023 t/m 30 april 2024

Hoe zorg je dat jonge talenten zich thuis (blijven) voelen in jouw bedrijf?

De jongste generatie medewerkers – ‘Gen Z’ – stelt nieuwe eisen aan werk. Persoonlijke groei, jezelf zijn, gelijkwaardigheid. En: impact hebben. Hoe speel je als organisatie en als begeleider in op deze behoeften? Hoe zorg je dat jonge talenten zich thuis (blijven) voelen in jouw bedrijf? In de actieve workshop ‘Zo bind en boei je de nieuwste generatie’ geeft adviesbureau Youngworks je inzicht in de drijfveren van de jongste generatie én stel je een actieplan op voor je eigen organisatie.

Aanbod A+O

Wil je weten hoe het er bij jullie organisatie voorstaat? En ben je praktijkbegeleider, HR-professional of leidinggevende? Maak dan gebruik van het volgende aanbod:

Stap 1 – Lees de whitepaper

Lees de whitepaper! Hierin delen we 15 tips waarmee je als werkgever in de metalektro nog meer kan aansluiten op de behoeften en belevingswereld van jonge medewerkers. Om jong talent aan te trekken en te behouden.

Het volledige onderzoeksrapport vind je hier.

Stap 2 – Maak de scan: ‘Hoe jongerenproof is jouw organisatie’

Met deze scan kom je erachter hoe jouw bedrijf scoort op die zaken die jongeren belangrijk vinden. Hoe meer jongeren en leidinggevenden de vragenlijst invullen, hoe beter beeld je krijgt. De scan bestaat uit twee vragenlijsten: een voor de jongere en een voor de leidinggevende (en/of HR en de praktijkopleider).

Na het afronden van de vragenlijsten ontvang je een rapportage op maat. Zo krijg je een mooie inkijk hoe jouw bedrijf scoort op die zaken die jongeren belangrijk vinden! De resultaten van deze scan neem je mee naar de workshop (stap 3). Daar ga je aan de slag met een actieplan voor jouw bedrijf.

Let op: in de vragenlijst vragen we naar de bedrijfsnaam en het kvk-nummer. Het is handig om deze alvast bij de hand te hebben bij het invullen.

Vragenlijst leidinggevende / HR-professional / praktijkopleider
Vragenlijst jongere medewerker

De ingevulde vragenlijst ontvangt Youngworks. Youngworks maakt voor jouw bedrijf een rapportage op maat. *Hier lees je hoe we omgaan met privacy rondom de verkregen gegevens over de vragenlijst.

Let op: invullen van de vragenlijsten is mogelijk tot een week voor de workshop waarvoor je bent ingeschreven. Houd hier rekening mee als je de vragenlijst intern uitzet.
Uiterlijk 2 werkdagen voor de workshop ontvang je de rapportage op maat. Deze wordt besproken tijdens de workshop.

Stap 3 – Volg de workshop: Zo boei en bind je de nieuwste generatie!

Neem de rapportage van jouw scan (stap 2) mee naar de workshop. Samen gaan we aan de slag om van de resultaten van de scan een concreet actieplan te maken om jouw organisatie (nog meer) jongerenproof te maken.

Ook krijg je tal van tips en handvatten om jong talent te begeleiden en te motiveren. Dit doe je samen met andere bedrijven. Denk aan thema’s als:

 • Wat motiveert de jongste generatie en hoe speel je daarop in?
 • Hoe zorg je voor verbinding?
 • Hoe zet je de kracht van feedback en complimenten in?
 • Kortom: hoe begeleid je de jongeren van nu en houd je hen betrokken bij jouw bedrijf?

Onderaan deze pagina kun je je inschrijven.

Stap 4 – Online persoonlijk adviesgesprek

Heb je de workshop gevolgd en wil je meer de diepte in en weten wat jouw vervolgstappen zijn? Vraag dan het (online) persoonlijk adviesgesprek aan met een adviseur van Youngworks. Tijdens dit online gesprek van circa 1,5 uur kun je al je vragen kwijt en krijg je advies over wat jouw bedrijf nog meer kan doen om (nog meer) jongerenproof te worden.

Belangrijk om te weten

 • Deelname is alleen mogelijk voor werknemers die vallen onder de cao Metalektro van bij A+O aangesloten bedrijven.
 • Je kunt de workshop via open inschrijving volgen. Voor de workshop geldt dat je je via de aanmeldlink (zie kopje ‘Inschrijven workshop’) aanmeldt. Per aangesloten bedrijf kunnen maximaal 12 medewerkers deelnemen.
 • De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers.
 • Het adviesgesprek kun je alleen volgen als je de workshop hebt gevolgd. Voor het adviesgesprek dien je een aanvraag in via Mijn A+O. Per bedrijf wordt maximaal 1 adviesgesprek vergoed.
 • Zowel de workshop als het adviesgesprek richten zich op praktijkopleiders en begeleiders. HR-medewerkers en leidinggevenden zijn uiteraard ook welkom!
 • Voor het adviesgesprek geldt dat je bedrijf zelf de kosten betaalt en daarna maximaal €450,- bij A+O declareert. De btw op deze kosten kun je niet aan ons doorberekenen.
 • Deelname is kosteloos, maar niet geheel vrijblijvend. Bij annulering behoudt A+O zich het recht voor om (een gedeelte van) de gemaakte kosten bij je bedrijf in rekening te brengen.
 • Aanmelden voor deelname aan dit aanbod kan gedurende de looptijd van de regeling en zolang er voldoende budget beschikbaar is. De door A+O ontvangen aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Inschrijven workshop ‘Zo boei en bind je de jongste generatie’

Deelname aan de workshop gaat via open inschrijving. Je kunt je hier eenvoudig voor aanmelden via onderstaande inschrijfformulieren.

Locatie Data Tijdstip Aanmelden
Omgeving Utrecht
Op basis van de aanmeldingen boeken wij een passende locatie
9 november 2023 10.00 – 13.00 uur Klik hier om je aan te melden
Amsterdam, Van der Valk Hotel Oostzaan-A’dam, Westeinde (Verlengde Stellingweg) 1 23 november 2023 13.00 – 16.00 uur Klik hier om je aan te melden
Hoeven, Conferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8 30 november 2023 10.00 – 14.00 uur Klik hier om je aan te melden

Online persoonlijk adviesgesprek na workshop

Dien je aanvraag minimaal 2 weken en maximaal 3 maanden voor de startdatum van het adviesgesprek in. Klik op de onderstaande button om je eenvoudig aan te melden. Daarna neemt adviesbureau Youngworks contact met je op.

Declareren?

Het adviesgesprek declareer je via Mijn A+O
Let op: doe dit uiterlijk binnen 4 weken na afloop van het gesprek. Stuur bij de declaratie de factuur van het gesprek mee.

Na ontvangst van een declaratie krijg je van ons bericht. Belangrijk is dat je declaratie volledig is. Op het declaratieformulier staat vermeld wat je moet meesturen. Hebben we niet alles van je ontvangen? Dan nemen we je declaratie niet in behandeling. Vanzelfsprekend laten we je weten welke gegevens ontbreken. Je kunt vervolgens, binnen de indientermijn van de regeling, een nieuwe declaratie indienen.

Vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met de afdeling Vergoedingen via telefoonnummer 088-6050960 of per email via vergoedingen@ao-metalektro.nl. Je kunt ook contact opnemen met je regiomanager.

Ter inspiratie / alle berichten