Nazomeren met ‘Café lang leve het leven!’ in jullie kantine?

31 augustus 2023
leestijd: 3 minuten

Iedereen uitgerust terug van vakantie. Vol goede werkvoornemens. Hét moment om aan de slag te gaan met de vraag: hoe blijf jij lekker werken tot je pensioen? Boek nu Café lang leve het leven!in jullie kantine. Met 1 uur grappig en leerzaam theater breng je duurzame inzetbaarheid (DI) zéker tot leven bij al je medewerkers!

“Duurzame inzetbaarheid (DI) is een belangrijk thema”, zegt directeur A+O Metalektro, Asief Habiboellah. “Je wilt als bedrijf immers geen gewaardeerde vakmensen voortijdig kwijtraken door bijvoorbeeld onvrede, fysieke ellende of burn-out. Voor mensen persoonlijk is zo’n slechte afloop van een goede arbeidsrelatie ook heel naar. Het thema zou daarom heel hoog op ieders agenda in de sector moeten staan: directie, HR en medewerkers.”

DI op de lange baan

De praktijk is anders, zo weet hij. “In de hectiek van de dag wordt nadenken over de lange termijn al snel op de lange baan geschoven. Niet gek natuurlijk. A+O bedacht daarom iets nieuws en verfrissends, dat zéker gespreksstof oplevert in jouw bedrijf: ‘Café lang leve het leven!’, inclusief de mogelijkheid individueel verder te praten met een DI-coach.”

Deze kantinesessie levert zéker gespreksstof op in je bedrijf

Dick en Ineke en hun bijzondere café …

‘Café lang leve het leven!’ is een interactieve en humorvolle theatersessie van 1 uur. Twee improvisatieacteurs brengen het thema duurzame inzetbaarheid (DI) tot leven in jouw bedrijf. Café lang leve het leven! wordt al jaren gerund door het hartelijk paar Dick en Ineke. Zij ontvangen jullie medewerkers in een ruimte op jullie eigen locatie die door de theatergroep gezellig wordt ingericht. Denk aan een bar met “saptap”, lampjes, kleedjes op tafel en livemuziek door een pianist. Daarna volgt een wervelende show die hen op een prettige manier aan het denken zet.

Individueel napraten over je eigen DI

Gespreksstof genoeg na dit leuke uur. Wil je dat medewerkers daarna ook écht aan de slag gaan met hun eigen duurzame inzetbaarheid (DI)? Dat kan op drie manieren. A+O biedt individuele onlinegesprekken van 1 uur aan, waarin je medewerker doorpraat met een DI-coach van loopbaanexperts 50 Company. De medewerker maakt daarna een persoonlijk plan voor zijn/haar duurzame inzetbaarheid dat hij/zij met de leidinggevende kan bespreken. Andere opties zijn in gesprek gaan met een DI-coach van de vakbonden (FNV/CNV/De Unie/VHP2) of met iemand uit de eigen organisatie.

Asief: “Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat het gesprek tussen bedrijf en medewerker op gang komt en dat je samen in gesprek blijft: hoe gaan we er samen voor zorgen dat ik fit blijf?”

Meer info of een sessie boeken?

Kantinesessie: ‘Café lang leve het leven!’

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten