Nieuw: tijdelijke subsidie voor oZone-content maken én delen

9 januari 2023

oZone is hét kennisdeelplatform in de techniek. Om bedrijven te stimuleren relevante content te maken en te delen met de sector, biedt A+O tijdelijk een vergoeding van maximaal € 11.000,-. Senior adviseur en projectleider Nicole van Ham: “Daarvoor kun je intern iemand vrijmaken of een externe ontwikkelaar inschakelen.” 

Waarom biedt A+O deze subsidie?
“oZone is bedoeld als kennisdeelplatform in de techniek. Op het platform kan je bedrijf leerprocessen digitaliseren, kennis borgen en kennis delen. Dat gebeurt volop: inmiddels zijn ruim 500 bedrijven aangesloten op oZone en tellen we 33.000 actieve gebruikers! Maar het omzetten van kennis naar oZone-content kost ook tijd en geld. Als tegemoetkoming in deze kosten kun je daarom tijdelijk bij A+O een vergoeding van maximaal € 11.000,- aanvragen; voor het ontwikkelen van (een) eigen e-learning module(s) die beschikbaar komt/komen in de openbare bibliotheek. De regeling loopt tot 30 november 2023 of tot het maximale budget bereikt is.”

De vergoeding geldt alleen voor content die je deelt, waarom is dat?
“Samen weten we meer! We willen bedrijven graag aanmoedigen om juist ook content met elkaar te delen. Zo maken we samen de hele technieksector slimmer en brengen elkaar op een hoger plan.”

Wat levert het je als bedrijf op om content te delen?
“Allereerst een groot podium: je laat andere bedrijven in de technische sector zien wat jullie doen. Dat draagt bij aan je naamsbekendheid en imago. Door content te delen breng jij niet alleen nieuwe kennis sneller naar de sector, jouw organisatie komt ook onder de aandacht bij je medewerkers van de toekomst, zoals studenten en zij-instromers. Met die laatste groep doen we in 2023 samen met het UWV, FME en andere sociale partners een pilot. Zij-instromers kunnen zich in oZone oriënteren op beroepen in de techniek, en alvast een basis leggen.”

Informatie uit je bedrijf delen met ‘concurrenten’ in de markt is natuurlijk best spannend … 
“Klopt, soms merken we dat bedrijven dat spannend vinden: geef je zo geen intellectual property prijs? Ik benadruk altijd dat je als bedrijf zelf kiest welke informatie je wel en welke je niet deelt. oZone biedt daarvoor een uitstekende mogelijkheid: je eigen afgesloten bedrijfsomgeving. Je kunt dus eenvoudig kiezen: dít deel van onze kennis deel ik met de sector in de algemene bibliotheek, en dát deel zet ik alleen in onze eigen bedrijfsomgeving.”

Stel, je twijfelt of een onderwerp wel relevant of aansprekend genoeg is om te delen? 
“Neem bij twijfel over een onderwerp gerust contact op met je oZone-adviseur of met je regiomanager. Als je hulp nodig hebt bij het maken van een module, brengen we je graag in verbinding met ervaren oZone-ontwikkelaars. Die zorgen samen met jou dat jouw content een professionele, aansprekende vorm heeft.”

Waar kun je de subsidie precies voor inzetten?
“Je kunt er een externe oZone-ontwikkelaar voor inhuren. Maar je kunt er ook gewoon zelf mee aan de slag of iemand in je bedrijf voor vrijmaken. Je volgt een online introductie en kan direct zelf content maken. Verder zijn er handige tools en checklists voor auteurs, bijvoorbeeld FAQ’s over beeld- en auteursrechten. Binnenkort komt er ook eenvideo-template, zodat je zelf makkelijk en professioneel filmpjes kunt maken. Zelf content maken in oZone is heel laagdrempelig!”

Meer informatie?
Kijk op Tijdelijke subsidie oZone. Of neem contact op met je regiomanager of oZone-adviseur voor meer informatie.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten