Looncompensatie voor opleiding nieuwe medewerker (Brug-WW)

30 september 2016
Met behulp van de Brug-WW kunt u een werkzoekende werknemer in dienst nemen en laten omscholen met behoud van zijn/haar WW-uitkering voor de uren die besteed worden aan de opleiding.

Voorwaarden

Er zijn twee soorten Brug-WW. In deze beschrijving gaat het om de Brug-WW die niet samenhangt met de uitvoering en deelname aan een sectorplan.

De belangrijkste voorwaarden voor de Brug-WW zonder sectorplan staan hieronder op een rij:

  • De nieuwe werknemer heeft een WW-uitkering of krijgt binnenkort een WW-uitkering.
  • De nieuwe medewerker gaat een opleiding volgen die hij/zij nodig heeft voor zijn/haar nieuwe baan en U biedt de nieuwe medewerker direct een contract aan van minimaal 8 uur per week naast zijn opleiding.
  • Na de opleiding moet u een contract of een uitbreiding van het lopende contract aanbieden. Mocht u geen contract kunnen aanbieden dan zijn er geen directe juridische gevolgen voor de werkgever. Bij het herhaaldelijk niet bieden van de baangarantie door dezelfde werkgever kan dit tot gevolg hebben dat het UWV de Brug-WW in nieuwe aanvragen zal afwijzen. Het contract moet voor minimaal 6 maanden zijn met het aantal uren dat hij/zij al werkte plus het aantal uren dat hij/zij de opleiding volgde (de zogenaamde baangarantie).

Vergoeding

Als werkgever betaalt u alleen salaris over de uren die de nieuwe werknemer werkt.  Voor de overige uren die worden besteed aan de opleiding, behoudt de medewerker zijn/haar WW-uitkering. De scholingskosten komen voor rekening van de werkgever. De Brug-WW geldt voor de volledige periode van de opleiding. Of tot dat de WW-uitkering stopt.

Aanvragen

Een aanvraag voor de Brug-WW wordt ingediend bij het UWV.

Openstelling

Er is op dit moment nog geen einddatum bekend.

Contact

Voor meer informatie over deze regeling kunt u per mail contact opnemen met de Helpdesk Vergoedingenwijzer Metaal:

info@vergoedingenwijzermetaal.nl.

Meer informatie en relevante formats/documenten

Meer informatie

Datum30-09-2016
Beschikbaar vanaf30-09-2016
Beschikbaar tot31-03-2018
Ter inspiratie / alle berichten