Proefplaatsing Groot-Amsterdam

24 juni 2024
De regeling Proefplaatsing maakt het aantrekkelijker om een werknemer uit de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam in dienst te nemen die een WAO-, WIA-, Wajong-, PW-, IOAW-, IOAZ-, WSW- of WW-uitkering heeft. U kunt de beoogde medewerker twee maanden proef laten draaien binnen uw bedrijf. Tijdens deze periode hoeft u geen loonkosten te betalen en krijgt de beoogde medewerker zijn/haar uitkering doorbetaald. Op deze manier kunt u bepalen of de werknemer geschikt is, zonder dat het geld kost.

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden voor de regeling op een rij:

  • U heeft vooraf de intentie om een werknemer in dienst te nemen.
  • De werknemer heeft een WAO-, WIA-, Wajong-, PW-, IOAW-, IOAZ-, WSW- of WW-uitkering van een gemeente in de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam (gemeente Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, De Ronde Venen en Uithoorn).
  • Deze regeling geldt ook voor een werkzoekende die geen uitkering van de gemeente Amsterdam ontvangt. Hierbij moet het gaan om een werkzoekende van 27 jaar of ouder die begeleid wordt naar werk door de gemeente.
  • De proefplaatsing duurt maximaal 2 maanden. In uitzonderlijke gevallen (zoals bij tijdelijke en niet verwijtbare uitval) kan de proefplaatsing met maximaal 1 maand worden verlengd.
  • U heeft vooraf de intentie om de kandidaat na de periode van proefplaatsing een arbeidsovereenkomst van tenminste 26 weken aan te bieden en voor minimaal het aantal uur dat hij/zij ook werkte tijdens de proefplaatsing.
  • Tijdens de proefplaatsing sluit u een aansprakelijkheidsverzekering voor de werknemer af.

Vergoeding

U ontvangt geen directe vergoeding. U betaalt tijdens de proefplaatsing echter geen loonkosten.

Aanvragen

De proefplaatsing is aan te vragen bij WSP Groot-Amsterdam. Na toestemming van WSP Groot-Amsterdam kan de werknemer beginnen aan de proefplaatsing.

Openstelling

Er is voorlopig geen einddatum bepaald voor deze regeling.

Contact

Voor meer informatie over deze regeling kunt u per mail contact opnemen met de Helpdesk Vergoedingenwijzer Metaal:

info@vergoedingenwijzermetaal.nl.

Meer informatie en relevante formats/documenten

Meer informatie is te vinden op de website van het WSP Groot-Amsterdam.

Beschikbaar vanaf1-07-2020
Ter inspiratie / alle berichten