Samenwerken in Noordoost-Brabant

29 oktober 2020
De regio Noordoost-Brabant biedt een voucher-regeling tot € 5.000,- om werknemers en werkgevers wendbaar en weerbaar te laten zijn op de arbeidsmarkt in Noordoost-Brabant en dit te versterken.

Voorwaarden

De regeling kent de volgende voorwaarden en onderdelen:

  • Voor zowel werknemers als werkgevers zijn arbeidsmarktcoaches beschikbaar die helpen bij het bevorderen van de arbeidsmarktmobiliteit.
  • Werkgevers kunnen zich inschrijven voor ontbijtsessies waarin algemeen inzicht in de kansen en mogelijkheden van een focus op duurzame inzetbaarheid wordt geboden door sprekers die hun ervaringsverhalen delen.
  • Werkgevers kunnen inzicht krijgen in de stand van zaken op het gebied van duurzame inzetbaarheid door een duurzaam inzetbaarheidsscan (DI-scan) te doorlopen.
  • Werkgevers kunnen middels een adviesgesprek een maatwerktraject krijgen waarmee inzicht in de mogelijkheden en kansen voor verbeteringen op het gebied van duurzame inzetbaarheid, en wat dit kost en oplevert, verkregen wordt.
  • Alleen bedrijven die zijn gevestigd in Noordoost-Brabant komen in aanmerking voor de subsidievouchers. De grootte van het bedrijf of de sector waarin men actief is, maakt daarbij niet uit.
  • Deelnemende gemeenten in de regio Noordoost-Brabant zijn: Sint-Michielsgestel, Landerd, Boekel, Uden, Meierijstad, Sint Anthonis, Haaren, Boxtel, Mill & Sint Hubert, Vught, Bernheze, Boxmeer, ’s-Hertogenbosch en Grave.

Vergoeding

De subsidie bedraagt 75% tot 100% van de investering in duurzame inzetbaarheid. Deze subsidie wordt in de vorm van een voucher toegekend door de samenwerkende organisaties in Noord-Brabant. De maximale bijdrage is € 5.000,-.

Aanvragen

Op de website www.samenwerkeninnob.nl kan hulp van onder andere een arbeidsmarktcoach worden aangevraagd en worden ingeschreven voor een ontbijtsessie.

Na het invullen van de DI-scan wordt contact opgenomen voor een verdere intake.

Openstelling

Voor de samenwerking is geen einddatum bekend. De scan kan doorlopend worden ingediend.

Contact

Voor meer informatie over deze regeling kunt u per mail contact opnemen met de Helpdesk Vergoedingenwijzer Metaal:

info@vergoedingenwijzermetaal.nl.

Meer informatie en relevante formats/documenten

Meer informatie is te vinden op de website van de regio Noordoost-Brabant. De DI-scan kan hier worden ingevuld.

Datum29-10-2020
Beschikbaar vanaf29-10-2020
Beschikbaar tot30-12-2021
Ter inspiratie / alle berichten