Twents fonds voor vakmanschap

29 september 2023
Voor werknemers, ZZP’ers en werkzoekenden die zich binnen hun eigen vakgebied willen ontwikkelen of zich willen omscholen is subsidie in de vorm van een scholingscheque ter waarde van € 2.500,- beschikbaar.

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden voor het verkrijgen van de scholingscheque zijn:

  • De scholingscheque is bedoeld voor werkenden, ZZP’ers en werkzoekenden uit Twente die zich willen om- her- of bijscholen in een vakrichting tot en met MBO niveau 4 welk op het moment van aanvragen op de Kansberoepenlijst van het UWV voor de Regio Twente zijn opgenomen. Als het beroep niet op de Kansberoepenlijst is het vekrijgen van de scholingcheque wel mogelijk als er aantoonbaar arbeidsperspectief is.
  • De aanvrager kan uitsluitend een natuurlijk persoon zijn tussen de 18 en 67 jaar.
  • De aanvrager is woonachtend in één van de veertien gemeenten van de regio Twente: Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand, Wierden.
  • De uitvoerder/opleider is CREBO, NRTO of OCW gecertificeerd.
  • Een bijdrage van 50% voor de scholingskosten door de werkgever, uitkeringsinstantie, O&O fonds of de aanvrager is verplicht.

Vergoeding

Het maximale subsidiebedrag is € 2.500,- per aanvrager per jaar.

Aanvragen

Aanvragen kunnen gedurende de looptijd van de regeling ingediend worden. De aanvraag kan vanaf 10 weken voor aanvang tot uiterlijk 2 weken voor de start van de opleiding ingediend worden. Aanvragers kunnen zich aanmelden bij het Twentsfonds voor vakmanschap. Hierna wordt men uitgenodigd voor een loopbaangesprek.

Openstelling

De aanvraag kan worden ingediend vanaf 1 november, voorafgaande aan het kalenderjaar waarvoor de aanvraag wordt ingediend

Contact

Voor meer informatie over deze regeling kunt u per mail contact opnemen met de Helpdesk Vergoedingenwijzer Metaal:

info@vergoedingenwijzermetaal.nl.

Meer informatie en relevante formats/documenten

Meer informatie is te vinden op de website van het Twents Fonds voor Vakmanschap en op overheid.nl.

Beschikbaar vanaf5-01-2020
Ter inspiratie / alle berichten