Werkgeverscheque Haaglanden en Zuid-Holland Centraal

16 april 2024
Als u een nieuwe werknemer in dienst neemt is, in diverse gemeenten in de regio Haaglanden en regio Zuid-Holland Centraal, een zogenaamde werkgeverscheque beschikbaar voor eventuele extra opleiding of begeleiding die deze werknemer nodig heeft om snel aan de slag te gaan. Per gemeente verschilt de definitie van de doelgroep enigszins maar het vrijwel steeds om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De bijdrage is in de meeste gevallen € 4.500,- voor één jaar.

Voorwaarden

Per gemeente kunnen aanvullende voorwaarden gelden en worden soms extra bijdragen verstrekt, maar de belangrijkste algemene voorwaarden voor de werkgeverscheque staan hieronder op een rij:

  • De werknemer was voordat hij/zij in dienst kwam werkloos en kreeg bijvoorbeeld een bijstandsuitkering, een uitkering vanwege een arbeidsbeperking of helemaal geen uitkering. Een persoon met een WW-uitkering komt echter niet in aanmerking.
  • De werknemer woont in de gemeente Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Voorschoten, Wassenaar, Westland of Zoetermeer, en kreeg van deze gemeente de uitkering. Waar de werkgever is gevestigd maakt niet uit.
  • De werknemer heeft/krijgt een contract voor 12 maanden en 32 uur per week. Bij een korter contract (afhankelijk met een minimum van zes maanden) of minder uren( minimum van 12 uur per week), wordt de vergoeding naar rato lager vastgesteld.
  • Er kan voor maximaal 2 contracten van de werknemer een bijdrage aangevraagd worden. Een contract heeft betrekking op minimaal 6 maanden. In totaal zijn maximaal 12 maanden subsidiabel.
  • De bijdrage mag niet gestapeld worden met een andere loonkostensubsidie.

Vergoeding

Als u een werknemer voor 12 maanden voor 32 uur per week in dienst neemt, kunt u in bijna alle gevallen € 4.500,- ontvangen. Bij een contract van 6 maanden is dit € 2.250,-. Dit geldt voor nieuwe werknemers van 21 jaar of ouder. Bij werknemers onder de 21 jaar geldt het minimumjeugdloon als basis voor de vergoeding en wordt het bedrag naar rato lager vastgesteld. Wanneer werknemers minder dan 32 uur werken, wordt het bedrag ook naar rato berekend. De subsidie wordt achteraf, nadat de werknemer 12 maanden in dienst is geweest uitbetaald. De werkgever moet eerst de kosten zelf dekken. Er hoeft geen bewijslast te worden geleverd door de werkgever.

Aanvragen

U kunt contact opnemen met de gemeente waar u onder valt. Samen met de contactpersoon dient u de aanvraag in. De aanvraag moet gedaan worden binnen 30 dagen na het begin van het contract van de nieuwe werknemer.

Openstelling

De regeling is tijdelijk, er is geen einddatum bekend.

Contact

Voor meer informatie over deze regeling kunt u per mail contact opnemen met de Helpdesk Vergoedingenwijzer Metaal:

info@vergoedingenwijzermetaal.nl.

Meer informatie en relevante formats/documenten

Meer informatie is te vinden op deze factsheet van WSP Haaglanden.

Beschikbaar vanaf31-12-2015
Ter inspiratie / alle berichten