Werkplekleren: A+O biedt kosteloze ondersteuning

17 december 2020
leestijd: 3 minuten

Wil je als bedrijf het maximale uit je medewerkers halen? Dan is werkplekleren de manier om dat te bereiken. Maar hoe doet je dat? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers willen meebewegen? Om werkplekleren structureel in jouw bedrijf toe te passen, kunnen A+O bedrijven kosteloos 32 uur ondersteuning krijgen van gespecialiseerde adviseurs.

“Het project Werkplekleren voert A+O samen met de andere technische fondsen uit”, zegt A+O-adviseur Manon Lubbers. “Veel bedrijven willen wel iets met werkplekleren, maar worstelen met de vraag hoe ze leren en ontwikkelen op de werkvloer kunnen inbedden in hun organisatie. Daarom geven wij bedrijven de mogelijkheid om – geheel kosteloos – met een gespecialiseerde adviseur aan de slag te gaan. Die adviseur maakt een analyse aan de hand van de specifieke vraag die jouw bedrijf heeft. Vervolgens wordt er een plan van aanpak opgesteld en helpt de adviseur ook bij uitvoering. Je wordt dus als bedrijf volledig ondersteund.” En dat adviestraject kan volledig ‘coronaproof’, benadrukt Lubbers. “Als de adviseur langskomt op je bedrijf, wordt uiteraard de anderhalve meter afstand in acht genomen. Maar de advisering kan ook online, of in een hybride vorm. Ook in tijden van corona kan dit gewoon doorgang vinden.”

Aansluiten bij passie

“Werkplekleren is dé manier om leren binnen de metalektrosector vorm te geven”, vervolgt Lubbers. “Medewerkers zijn meestal niet zo geneigd om naar de schoolbanken terug te gaan. Leren ‘on the job’ sluit heel erg aan bij de passie en het vakmanschap van medewerkers, waardoor ze vaak niet eens merken dat ze aan het leren zijn. Ondertussen help je hen wel om hun technische of niet-technische vaardigheden te vergroten. Alles met het doel om medewerkers het maximale uit zichzelf te laten halen. Dat helpt niet alleen je bedrijf vooruit, maar ook de medewerkers zelf: zij blijven daardoor in een sterk veranderende omgeving duurzaam inzetbaar.”

Volledig vernieuwde website

Om technische bedrijven te informeren over werkplekleren, is de website Werkpleklerenindetechniek.nl volledig vernieuwd, aldus Lubbers. “Op de website is op een overzichtelijk manier alle informatie te vinden over werkplekleren. Wat is het? Hoe werkt het? En hoe zet je werkplekleren in? De antwoorden op die vragen staan op de website. Ook zijn er tal van praktijkvoorbeelden te vinden die als inspiratie kunnen dienen. Dus als je als denkt: dat werkplekleren is wel wat voor ons bedrijf: neem dan eens een kijkje op de website.”

“Als je als bedrijf vervolgens concreet aan de slag wilt met werkplekleren en gebruik wil maken van de kosteloze ondersteuning van een adviseur, vul dan het aanmeldformulier in op de website van A+O. Tot eind maart kun je je nog inschrijven. Er zijn nog maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!”

A+O contactpersoon

Manon Lubbers
Manon Lubbers
Projectleider/adviseur

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten