Sessies ‘Intercollegiaal Ontwikkelen’

Looptijd: 1 april 2023 t/m 31 december 2024

Als praktijkopleider heb je te maken met veel verschillende situaties. Hierdoor ben je ook zelf continu in ontwikkeling. Je hebt diverse trainingen en workshops gevolgd, en ervaringen opgedaan met begeleiden, beoordelen en het voeren van gesprekken met leerlingen voor je organisatie. Ook heb je ervaren dat het op de juiste manier begeleiden van leerlingen om bepaalde kennis en vaardigheden vraagt. Met de sessies ‘Intercollegiaal Ontwikkelen’ ga je onder begeleiding van een ervaren trainer met collega-praktijkopleiders sparren over de begeleiding van leerlingen, met name op gedragsaspecten. Dit kunnen collega’s zijn uit je eigen organisatie, maar ook collega’s van andere organisaties. In de sessies staat het van en met elkaar leren centraal. Juist door met elkaar intercollegiaal te ontwikkelen, kun je situaties, vraagstukken en casuïstiek delen en je zo zelf verder ontwikkelen!

Aanbod A+O

Deze sessies zijn speciaal ontwikkeld voor praktijkopleiders die net gestart zijn of die al ervaring hebben bij het begeleiden van aankomend talent en worden uitgevoerd door trainingsbureau Orbit. Ze zijn kosteloos voor praktijkopleiders die werkzaam zijn bij een bij A+O aangesloten bedrijf. Dit aanbod wordt mede mogelijk gemaakt met MDIEU-subsidie van het Ministerie van SZW.

Programma

De sessies ‘Intercollegiaal ontwikkelen’ bestaan uit een drietal opeenvolgende fysieke sessies, in kleine groepen van 3 tot maximaal 6 praktijkopleiders. Een sessie duurt 2 uur en er wordt gewerkt volgens de ‘10-stappen intervisie methodiek’, zodat er gericht met elkaar geleerd kan worden. Tussen de verschillende intercollegiale ontwikkelbijeenkomsten zit enige tijd, zodat het geleerde in de praktijk ook kan worden toegepast. Bij de volgende sessie kijken we terug op de casuïstiek en starten we met een nieuwe casuïstiek. Bij voorkeur draag je eigen casuïstiek aan en wordt in iedere sessie gezamenlijk besloten welke casuïstiek we gaan behandelen.

Belangrijk om te weten

 • Je kunt de sessies incompany of via open inschrijving volgen.
 • Elke sessie duurt 2 uur en wordt fysiek aangeboden.
 • Er geldt een minimum van 3 en maximum van 6 deelnemers.
 • Een incompany-training voor meerdere groepen is mogelijk. A+O vergoedt de kosten van maximaal 1 groep. Meerdere groepen komen voor eigen rekening.
 • Incompany-trainingen kunnen tot uiterlijk 31 december 2024 worden aangevraagd via Mijn A+O.
 • Incompany-trainingen worden binnen 6 maanden na indienen van de aanvraag uitgevoerd.
 • Incompany-trainingen worden rechtstreeks gefactureerd aan jouw bedrijf, je kunt de factuur vervolgens declareren bij A+O.

Aanvragen?

Klik op de onderstaande button voor het aanvragen van een incompany-training. Na goedkeuring van de aanvraag neemt Orbit contact met je op.

Declareren?

Declareer hier via Mijn A+O. Let op: doe dit uiterlijk binnen 3 maanden na de einddatum van de training.

Stuur de factuur van de training mee. Op de factuur staan verplicht de volgende gegevens:

 • naam werkgever;
 • naam medewerkers;
 • uitgevoerde activiteit;
 • uitvoeringstermijn.

Tip: stem de factuur vooraf met Orbit af. Zo voorkom je vertraging bij de declaratie.

Voor open inschrijving

Op dit moment werken we aan de planning en data voor 2024. Heb je interesse en wil je op de hoogte worden gehouden zodra de planning bekend is? Stuur dan een mail naar workshop@ao-metalektro.nl. Voor meer info kun je ook contact opnemen met je regiomanager.

Deze training maakt onderdeel uit van een speciaal ontwikkeltraject voor zowel startende als meer ervaren praktijkopleider. Klik op onderstaande links voor meer informatie:

Ter inspiratie / alle berichten