Training ‘Lastige gesprekken’
´Lastige gesprekken´, we hebben er allemaal wel eens mee te maken. Denk aan gesprekken in de begeleiding van een leerling, met een docent die verantwoordelijk is voor het scholingsdeel of met een collega die niet tevreden is over de inzet van een leerling. De vraag is allereerst: wat maakt een gesprek een ‘lastig’ gesprek”? Tijdens deze training krijg je technieken aangereikt die soms nodig zijn om iets wat niet lekker loopt weer goed op gang te krijgen. Deze technieken worden in diverse vakgebieden toegepast -van hulpverlening tot sport- en komen ook goed van pas in gesprekken die jij als praktijkopleider voert. De training ‘lastige gesprekken’ combineert theorie en praktijk, waarin ook ruimte is om jouw eigen casuïstiek in te brengen. Na de training kun jij ‘lastige gesprekken’ goed voorbereiden, uitvoeren en opvolgen. Sterker nog, waarschijnlijk vind je het voeren van een lastig gesprek ineens een stuk interessanter!
Aanbod A+O
Deze training is speciaal ontwikkeld voor praktijkopleiders die zich verder willen ontwikkelen bij de begeleiding van aankomend talent. De training is kosteloos voor praktijkopleiders die werkzaam zijn bij een bij A+O aangesloten bedrijf. We werken hiervoor samen trainingsbureau Orbit. Dit aanbod wordt mede mogelijk gemaakt met MDIEU-subsidie van het Ministerie van SZW.
Programma
De training bestaat uit 2 dagdelen die apart van elkaar met een tussenliggende periode van een aantal weken fysiek worden gegeven.
Een mooie aansluiting op deze training zijn de sessies ‘Intercollegiaal Ontwikkelen’. Hierbij krijg je de mogelijkheid te zoeken naar verdieping met collega-praktijkopleiders. Dit kunnen collega’s zijn uit je eigen organisatie, maar ook collega’s van andere organisaties. In de sessies staat het van en met elkaar leren centraal. Juist door ervaringen, casuïstiek of (probleem)situaties te bespreken met elkaar, kan men veel van elkaar leren en mooie inzichten verkrijgen en helpen wij jou in je verdere ontwikkeling!
Belangrijk om te weten
- Je kunt de training incompany of via open inschrijving volgen.
- De training bieden we fysiek aan. De fysieke workshop duurt 4 uur.
- Er geldt een minimum van 6 en maximum van 10 deelnemers voor de open inschrijving.
- Een incompany-training voor meerdere groepen is mogelijk. A+O vergoedt de kosten van maximaal 1 groep. Meerdere groepen komen voor eigen rekening.
- Voor incompany-training geldt een minimum van 6 en een maximum van 10 deelnemers.
- Incompany-trainingen kunnen tot uiterlijk 31 december 2024 worden aangevraagd via Mijn A+O.
- Incompany-trainingen worden binnen 6 maanden na indienen van de aanvraag uitgevoerd.
- Incompany-trainingen worden rechtstreeks gefactureerd aan jouw bedrijf, je kunt de factuur vervolgens declareren bij A+O.
Aanvragen?
Klik op de onderstaande button voor het aanvragen van een incompany-training. Na goedkeuring van de aanvraag neemt Orbit contact met je op.
Declareren?
Declareer hier via Mijn A+O. Let op: doe dit uiterlijk binnen 3 maanden na de einddatum van de training.
Stuur de factuur van de training mee. Op de factuur staan verplicht de volgende gegevens:
- naam werkgever;
- naam medewerkers;
- uitgevoerde activiteit;
- uitvoeringstermijn.
Voor open inschrijving
Op dit moment werken we aan de planning en data voor 2024. Heb je interesse en wil je op de hoogte worden gehouden zodra de planning bekend is? Stuur dan een mail naar workshop@ao-metalektro.nl. Voor meer info kun je ook contact opnemen met je regiomanager.
Deze training maakt onderdeel uit van een speciaal ontwikkeltraject voor zowel startende als meer ervaren praktijkopleider. Klik op onderstaande links voor meer informatie:
- Het gehele ontwikkeltraject ‘Ontwikkel je praktijkopleiderstalent’, bestaande uit:
- Training ‘Praktijkopleider algemeen’ (2x 1 dag)
- Training ‘Ontwikkelingsgericht beoordelen’ (2x 1 dag)
- Training ‘Intercultureel begeleiden’ (2x halve dag)
- Sessies ‘Intercollegiaal ontwikkelen’ (sessies van 2 uur)
- Training ‘Lastige gesprekken’ (2x halve dag)