Training ‘Praktijkopleider Algemeen’

Looptijd: 1 april 2023 t/m 31 december 2024

Binnen jouw organisatie ben je bezig met het organiseren van het leerproces én het begeleiden van toekomstig talent. Hierin heb je niet alleen een voorbeeldrol, maar ben je ook ambassadeur voor de organisatie en binnen het onderwijs. Jij bent immers de schakel tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Een heel belangrijke rol dus! Dit vraagt om een bepaalde houding, kennis en vaardigheden. De training ‘Praktijkopleider Algemeen’ gaat in op het werken met en begeleiden en motiveren van BBL’ers en zij-instromers. Er is aandacht voor communicatievaardigheden en gesprekstechnieken en je leert regie te houden over je eigen tijd. Tijdens deze training versterk je je kennis en vaardigheden, waarmee je beter toegerust bent in jouw (nieuwe) rol als praktijkopleider.

Aanbod A+O

Deze training is speciaal ontwikkeld voor praktijkopleiders die net zijn gestart of zich willen ontwikkelen bij de begeleiding van aankomend talent, en wordt uitgevoerd door trainingsbureau STODT. De training is kosteloos voor praktijkopleiders die werkzaam zijn bij een bij A+O aangesloten bedrijf. Dit aanbod wordt mede mogelijk gemaakt met MDIEU-subsidie van het Ministerie van SZW.

Programma

De training bestaat uit 2 fysieke trainingsdagen met een tussenliggende periode van een aantal weken.

Een mooie aansluiting op deze training, zijn de sessies ‘Intercollegiaal Ontwikkelen’. Hierbij krijg je de mogelijkheid te zoeken naar verdieping met collega-praktijkopleiders. Dit kunnen collega’s zijn uit je eigen organisatie, maar ook collega’s van andere organisaties. In de sessies staat het van en met elkaar leren centraal. Juist door ervaringen, casuïstiek of (probleem-)situaties te bespreken met elkaar, kan men veel van elkaar leren en mooie inzichten verkrijgen en helpen wij jou in je verdere ontwikkeling!

Belangrijk om te weten

 • Je kunt de training incompany of via open inschrijving volgen.
 • De training bieden we fysiek aan. De fysieke workshop duurt 3 uur.
 • Er geldt een minimum van 6 en maximum van 12 deelnemers.
 • Een incompany-training voor meerdere groepen is mogelijk. A+O vergoedt de kosten van maximaal 1 groep. Meerdere groepen komen voor eigen rekening.
 • Voor incompany-training geldt een minimum van 6 deelnemers.
 • Incompany-trainingen kunnen tot uiterlijk 31 december 2024 worden aangevraagd via Mijn A+O.
 • Incompany-trainingen worden binnen 6 maanden na indienen van de aanvraag uitgevoerd.
 • Incompany-trainingen worden rechtstreeks gefactureerd aan jouw bedrijf, je kunt de factuur vervolgens declareren bij A+O.

Aanvragen?

Klik op de onderstaande button voor het aanvragen van een incompany-training. Na goedkeuring van de aanvraag neemt STODT contact met je op.

Declareren?

Declareer hier  via Mijn A+O. Let op: doe dit uiterlijk binnen 3 maanden na de einddatum van de training. Stuur de factuur van de training mee. Op de factuur staan verplicht de volgende gegevens:

 • naam werkgever;
 • naam medewerkers;
 • uitgevoerde activiteit;
 • uitvoeringstermijn.

Tip: stem de factuur vooraf met STODT af. Zo voorkom je vertraging bij de declaratie.

Aanmelden via open inschrijving

Op dit moment werken we aan de planning en data voor 2024. Heb je interesse en wil je op de hoogte worden gehouden zodra de planning bekend is? Stuur dan een mail naar workshop@ao-metalektro.nl. Voor meer info kun je ook contact opnemen met je regiomanager.

Deze training maakt onderdeel uit van een speciaal ontwikkeltraject voor zowel startende als meer ervaren praktijkopleider. Klik op onderstaande links voor meer informatie:

Ter inspiratie / alle berichten