Kantinesessies – checklist

Café ‘Lang leve het leven’ is een bijzonder café, gerund door het hartelijk paar Dirk en Ineke. Ze doen dit al vele jaren. Hoe houden zij dat vol?

Doordat Dirk en Ineke al vanaf het begin van hun loopbaan hebben gekeken hoe ze zichzelf in de toekomst zagen, kunnen zij nu hun werkwens leven.

Het paar ontvangt de werknemers in hun café (dit is jullie eigen kantine omgebouwd tot café) inclusief tap, bar, een pianist en lampjes en kleedjes op tafel.

Vanaf het begin is er interactie tussen de kroeggasten (jullie medewerkers) en het paar. Er worden gesprekjes aangeknoopt en gevraagd naar de werkwensen van iedereen.

Als iedereen zit, is het tijd om van start te gaan met de café-sessie. Door middel van live muziek en zang, improvisatie, een quiz op een scherm en heel veel interactie met de gasten ontstaat de juiste sfeer. Door een combinatie te maken van de inhoud aangaande Duurzame Inzetbaarheid en veel humor en energie wordt iedereen meegenomen en weten alle gasten aan het eind, waar het bij Duurzame Inzetbaarheid om gaat.

Als alle gasten na de sessie weer aan het werk gaan, delen Dirk en Ineke nog een DI reminder uit.


Wil jij ‘Café Lang Leve Het Leven’ in jouw bedrijf?

Dan zijn dit een aantal punten waar je rekening mee moet houden:

  • Kun je zorgen voor een plek in je bedrijf die groot genoeg is voor de medewerkers om te kunnen zitten? Bijvoorbeeld de kantine. Naast alle stoelen en tafels moet er ook nog ruimte zijn voor decor (min. 2 x 1 meter), speelvloer (min. 3 x 3 meter ) en techniek (min. 2 x 2 meter).
  • Kunnen alle medewerkers minimaal een half uur volledig aanwezig zijn op deze plek?
  • Kunnen we hier lawaai maken zonder dat anderen hier last van hebben?
  • Is deze plek op de begane grond (of is er een flinke lift) zodat de techniek de flightcases met spullen naar binnen kan rollen?
  • Zijn er genoeg stroompunten in de kantine voor de techniek?
    Qua stroom is 230V voldoende. Krachtstroom mag, maar is niet perse nodig.
  • Is deze plek hoog genoeg? Minimaal 2,5 meter.
  • Kan jullie catering zorgen voor een gezond (warm) snackje en drankje voor alle werknemers?
  • Kun je zorgen voor genoeg heldere appelsap voor in onze tap, op de bar?

Wanneer je besluit het Café in huis te halen, neemt Kijkerd Producties contact met je op om alles van te voren goed door te nemen. Tijdens dit gesprek kun je ook alle vragen stellen en doorgeven wanneer je het café zou willen boeken.

Ter inspiratie / alle berichten
Catalogus digitale vaardigheden
Fit tot je Pensioen

Denk jij wel eens na over je toekomst?