Divers Nieuws december 2022

13 december 2022

Tijdelijke subsidie oZone 

A+O wil bedrijven graag aanmoedigen om zelf content op oZone te ontwikkelen en met elkaar te delen. Hiervoor stellen we een tijdelijke subsidie beschikbaar. Met deze vergoeding kun je als bedrijf een oZone-ontwikkelaar inschakelen en media laten maken bij de modules, of hier intern iemand voor vrijmaken. De vergoeding bedraagt maximaal € 11.000,- en je kunt deze één keer aanvragen. De regeling loopt tot 30 november 2023 of tot het maximale budget bereikt is. 

Meer informatie vind je hier.

Futureproof Leiderschap: versterk de dialoog

A+O biedt leidinggevenden bij Metalektro aangesloten bedrijven kosteloos het leiderschapstraject ‘Futureproof Leiderschap: versterk de dialoog’ aan.

Begin je jaar goed en schrijf je in voor 9 januari a.s. in Breukelen! 

Geef je mening over oZone!

Maak jij gebruik van oZone? Dan zijn wij heel benieuwd naar je ervaringen! Op dit moment voeren wij een tevredenheidsonderzoek uit onder alle oZone-gebruikers. Met de resultaten gaan wij aan de slag om oZone en onze dienstverlening nog beter te maken.

Help je ons mee door de vragenlijst in te vullen? In de oZone-omgeving vind je een notificatie met een link naar het onderzoek. Tip vooral ook je collega’s. Onder de deelnemers verloten we 10 JBL GO3-speakers.

Mannen verdienen nog altijd 13 procent meer dan vrouwen

Vrouwen verdienen in Nederland gemiddeld per uur 13 procent minder dan mannelijke collega’s. Dit loonverschil is de afgelopen jaren maar langzaam kleiner geworden, zo blijkt uit de ‘Monitor loonverschillen mannen en vrouwen, 2020’ van het CBS De monitor verscheen op Equal Pay Day, de dag dat in Nederland aandacht wordt gevraagd voor gelijke beloning. Deze dag was op 14 november omdat dan 87 procent van het jaar is verstreken. Vanaf dat moment werken vrouwen de rest van het jaar, symbolisch gezien, voor niets

Meer lezen? Kijk op HR praktijk.

Skills gap in de technologische industrie: wat kan jouw bedrijf eraan doen? 

Het aantal banen in de technologische industrie is de afgelopen 5 jaar gestegen naar bijna 1,5 miljoen. Per 1.000 banen staan er meer dan 50 vacatures open. Intussen veranderen ook de benodigde skills om het werk te blijven uitvoeren. Welke skills moet je bij je medewerkers ontwikkelen, zodat ze klaar zijn voor de toekomst? Waar ontstaat het grootste ‘gat’ en hoe speel je daarop in? FME deed onderzoek naar de top 10 skills die het hardst nodig zijn en doet aanbevelingen om de gap te verkleinen.

Meer lezen? Kijk op
FME.  

Productie-industrie groeit met bijna 5 procent in september, metaal krimpt licht 

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in september 4,6 procent hoger dan in september 2021. De groei is de afgelopen vier maanden redelijk stabiel, maar kleiner dan in de maanden daarvoor. De machine-industrie realiseerde de grootste groei: 17,5 procent. Reparatie en installatie van machines groeide nog licht met 0,3 procent en metaalproducten kromp licht met 0,5 procent.

Meer lezen? Kijk op
CBS.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten