Divers Nieuws juli 2022

5 juli 2022
leestijd: 3 minuten

Arbeidsmarktmonitor al ingevuld?

Heb jij ‘m al ingevuld? Vandaag is de uitgelezen dag om de tweejaarlijkse arbeidsmarktmonitor van A+O Metalektro in te vullen. Dus heb je dat nog niet gedaan, deel dan vandaag jouw informatie met ons, zodat we een goed beeld van de stand van de arbeidsmarkt kunnen maken, én ontvang zelf een benchmarkrapportage waarin jouw resultaten worden afgezet tegen de regio en tegenover de rest van Nederland.
Meer weten? Neem contact op met Melanie Lancel via M.Lancel@ao-metalektro.nl. Jouw informatie telt!  

Online sessie ‘resultaten onderzoek Youngworks’: Save the date en schrijf je alvast in!

Jongerenadviesbureau Youngworks heeft begin dit jaar namens A+O Metalektro een onderzoek uitgevoerd over jong talent in de metalektro-sector. We hebben gemerkt dat de belangstelling om deel te nemen aan dit onderzoek enorm was. We hebben helaas niet iedereen kunnen spreken. En daarom willen we graag de belangrijkste resultaten met je delen als dank voor je interesse.    

We doen dit via een online sessie op 29 september aanstaande van 10.00 – 12.00 uur. Tijdens deze sessie presenteren de onderzoekers van Youngworks de belangrijkste bevindingen, maar gaan we ook met elkaar in gesprek. Daarnaast horen we graag van jou hoe wij als A+O jullie organisatie verder kunnen ondersteunen rondom het thema aantrekken en behouden van jongeren voor de sector.    

Je kunt je nu al aanmelden voor deze sessie.   

Belangrijk om te weten: 

  • Na inschrijving reserveren we een plek voor jou. Ben je verhinderd, geef dit uiterlijk twee weken van tevoren aan ons door. Anders moeten we een no-show van € 125,- in rekening brengen voor de gemaakte kosten. 
  • Twee weken voor de online sessie ontvang je van ons aanvullende informatie. 

Ontwikkelvoucher werkgever (OVG) gesloten

Voor de regeling ‘Ontwikkelvoucher-werkgever (OVG)’ is het maximumbudget bereikt. De aanvraagmogelijkheid is per 1 juli 2022 gesloten. Aanvragen via ‘Mijn A+O’ is niet meer mogelijk. De declaratiemogelijkheid staat vanzelfsprekend nog wel open. De ontwikkelvouchers voor de werknemers zijn nog wel beschikbaar.  

Goede arbeidsmarktkansen voor iedereen!

Benut jij de kwaliteiten van al jouw medewerkers optimaal? Of zitten er nog verborgen talenten in jouw organisatie? Of ben je werkzoekende en op zoek naar een baan in de techniek en kun je daarbij nog wel wat hulp gebruiken? A+O heeft een regeling speciaal voor (toekomstige) medewerkers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.  

Met behulp van de REACT EU-subsidie, biedt A+O Metalektro cursussen en trainingen aan voor (toekomstige) medewerkers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.   

HR-themadagen

Personeel betrekken en behouden, dat is dé grote uitdaging voor HR in 2022. Daarom organiseert A+O Metalektro samen met OOM en Wij Techniek zes HR-themadagen met als thema: Sterk werkgeversmerk. Er zijn er nog drie op komst.  

Aanmelden en informatie
Kijk voor meer informatie over de workshops op ao-metalektro.nl of klik hier om je in te schrijven. 

 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten