Stagiair(e) onderwijskundig ontwikkelaar

Ga jij voor dat stapje verder en beter? Vind jij het leuk om een bijdrage te leveren aan leren en ontwikkelen in de Metalektro? Wil jij bedrijven adviseren en ondersteunen bij het verbeteren van hun content?Dan zoeken wij jou!

oZone is hét e-learningplatform voor de techniek: vóór en dóór bedrijven. Wij bieden bedrijven kosteloos een grote hoeveelheid modules, speciaal voor de technische sector. Daarnaast kunnen bedrijven zelf eigen modules maken. Omdat er steeds meer bedrijven zijn die oZone actief gebruiken, betekent dit ook dat we steeds beter weten wat er goed werkt en wat er beter kan. We ontwikkelen daarom een vernieuwd oZone dat vanaf april, gefaseerd, live zal gaan.

Het vernieuwde oZone gaat uit van een andere visie op content en heeft een andere structuur. Dat betekent dat de modules die bedrijven zelf ontwikkeld hebben hierop aangepast moet worden. Natuurlijk ondersteunen we onze bedrijven hierbij. Daarbij is het idee dat we de content niet ‘zomaar’ overzetten, maar deze samen met de bedrijven didactisch verbeteren. Hierbij kun je denken aan de structuur van de module, maar ook aan het inzetten van andere werkvormen (zoals 360- gradenfoto’s, animaties, screencasts et cetera). Jij hebt daarin een adviserende rol, denkt mee over verbeteringen en voert ze ook uit. Daarbij is er ook de ruimte om vernieuwend te zijn.

Hoe kan jouw dag eruitzien?

Je begint je werkdag thuis achter je laptop. Hier heb je eerst een teamoverleg via Skype. Zo is iedereen weer op de hoogte van elkaars werkzaamheden. Daarna bereid je jouw afspraak van vanmiddag voor. Stiekem vind je het wel jammer dat je vandaag de lekkere en gezonde lunch op kantoor mist en het spelletje tafeltennis met je collega’s.

’s Middags ga je op weg naar een verzinkerij. Je meldt je bij de poort, zet een veiligheidshelm op en loopt naar het kantoor. Hier heb je een afspraak met de auteur van dit bedrijf. De auteur is een techneut in hart en nieren en heeft veel kennis,maar weinig didactische ervaring. Jullie drinken eerst een kop koffie en daarna ga je samen aan de slag. Jij laat het nieuwe oZone zien en daarna bedenken jullie samen wat de beste manier is om de content hierin te verwerken. Daarbij denk je niet alleen mee vanuit didactiek, maar ook vanuit wat praktisch te doen is en hoe je dingen visueel kunt maken. Je schat daarbij goed in hoe ver je kunt gaan. De wereld van een techneut is heel anders dan die van een onderwijskundige. Wat voor jou heel logisch en makkelijk lijkt, kan voor de auteur een stap te ver zijn. Dat voel je goed aan, maar je probeert daarin ook wat in beweging te krijgen. En dat lukt je: je weet de auteurnet dat stapje verder te krijgen. Aan het eind van de middag zijn jullie zover dat de basis staat. De auteuris er blij mee en jij bent dat ook. Je neemt afscheid en gaat weer op weg naar huis. Morgen heb je een kantoordag op de planning, waarin je aan de slag gaat met alles wat je vandaag hebt besproken. Je hebt er nu al zin in!

Onze ideale stagiair(e)…

 • volgt een studie opleidingskunde of onderwijskunde
 • is praktisch, creatief en visueel ingesteld
 • beheerst de Nederlandse taal perfect
 • stelt hoge eisen aan kwaliteit
 • heeft interesse in techniek
 • kan onze collega Robin verslaan met tafeltennis 😊

Wij bieden…

 • een leuke stage waarin je veel kunt leren
 • ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling
 • een gezellig team
 • tijd voor ontspanning
 • een fantastische lunch
 • een prachtige werklocatie mét uitzicht over de polder
 • een stagevergoeding

Locatie

oZone is een product van A+O Metalektro, het opleidingsfonds voor de grootmetaal. Wij zijn gevestigd in Hazerswoude-Dorp, maar je zult ook veel onderweg zijn bij bedrijven en deels thuiswerken als dit kan.

Is dit jouw stageplek?

Stuur dan je sollicitatie met cv naar Tineke Meerburg: t.meerburg@ao-metalektro.nl. Wil je eerst meer weten over de vacature? Dan kun je ook contact opnemen met Tineke: 06-20498779.

Ter inspiratie / alle berichten
Catalogus digitale vaardigheden
Fit tot je Pensioen

Denk jij wel eens na over je toekomst?