Top 10 ‘Fit tot je pensioen’: wat ga jij in 2023 doen? (Dít doet A+O voor je)

9 januari 2023

Gelukkig 2023! Even vooruitblikken: in welk jaar valt jouw pensioendatum eigenlijk? En hoe zorg jij dat je fit je pensioen ingaat? In 2023 biedt A+O Metalektro jou en je collega’s heel veel mogelijkheden om happy te blijven in je werk en privé. Bekijk onze top 10 … en voer meteen een paar goede voornemens uit!

1. Doe de korte test: ben jij ‘Fit for your future’?

Denk jij wel eens na over je toekomst? Doe onze Futurefit-test en krijg persoonlijk advies! Zo weet je meteen of je al supergoed bezig bent met duurzaam inzetbaar blijven, zodat je over 5, 10 of 15 jaar ook nog lekker in je vel zit in je werk en privé. Kun je meteen goede voornemens maken. Deel de test ook binnen je bedrijf. Zo kunnen je collega’s ook nadenken over hun happy & healthy toekomst.

2. Bezoek de superleuke ‘Fit tot je pensioen’-website

Heb jij al kennisgemaakt met Anne, Enzo en Omar? Misschien zag jij ze al op de kaart die A+O aan jouw bedrijf stuurde: als je de kaart beweegt, veranderen deze drie metalektro-medewerkers van jong naar oud. De boodschap: het leven gaat sneller dan je denkt, dus is het slim om ruim op tijd aan de slag te gaan met jouw duurzame inzetbaarheid! Je leert Anne, Enzo en Omar ook kennen op onze Fit tot je pensioen-campagnesite. Zij vertellen jou en jouw medewerkers alles over hoe jij en zij fit kunnen blijven tot aan hun pensioen (en natuurlijk ook daarna). Als je twintiger bent, denk je daar nog niet zo over na. Maar Anne, Enzo en Omar worden al scrollend op de site steeds wat ouder … Als veertiger zijn ze blij dat ze al vroeg startten met ‘Fit tot je pensioen’-tips!

3. Kies kosteloze trainingen uit de speciale ‘Fit tot je pensioen’-gids

Heb jij al een kijkje genomen in onze speciale Fit tot je pensioen-catalogus? Nu doen! Je vindt er een uitgebreid aanbod van trainingen die A+O in 2023 in het kader van de MDIEU-regeling vergoedt*. Zo maken we het voor jou, je medewerkers en je bedrijf extra gemakkelijk om aan duurzame inzetbaarheid te werken.

4. Bekijk de handige ‘Fit tot je pensioen’-toolkit voor HR-professionals

De Fit tot je pensioen-campagnesite is er niet alleen voor je medewerkers, maar ook voor jou als HR-manager of leidinggevende. Je vindt er een speciale toolkit vol handige tips en tools hoe je duurzame inzetbaarheid in jouw bedrijf op de agenda zet.

5. Volg de inspirerende training ‘Futureproof leiderschap’

Ben jij leidinggevende in de metalektro? Met de training Futureproof leiderschap bieden we je een inspirerend traject met volop aandacht voor de veranderende wereld van de leidinggevende. Hoe ga je om met hybride werken? Met verschillende generaties en culturen? Hoe zorg je voor een veilige werksfeer? En hoe ga je goed de dialoog aan met je medewerkers? Krijg tal van tips en handvatten voor jouw rol als ‘futureproof’ leidinggevende.

6. Breng de ‘Fit tot je pensioen’-situatie in jouw bedrijf in kaart

Meten = weten. Daarom biedt A+O de Persoonlijke inzetbaarheidsscan aan waarbij een expert het huidige en toekomstige werkvermogen van medewerkers in je bedrijf in kaart brengt. Vanaf 1 januari ontvang je bij deze scan extra analyses en infographics. Ook kun je een werkplekonderzoek laten uitvoeren waarbij wordt gekeken naar de fysieke belasting van medewerkers. Zo kun je nog gerichter beleid maken om medewerkers fit te houden tot hun pensioen.

7. Begeleid zoveel mogelijk collega’s en … maak kans op een weekend Rotterdam!

Jij vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk collega’s de kans krijgen om hun pensioenleeftijd gezond, gelukkig en vitaal te behalen (anders las je deze tip niet 😊). Daarvoor belonen we jou graag. Deel informatie met je collega’s en maak kans op een heerlijke stedentrip naar Rotterdam voor twee personen inclusief twee tickets voor de gave expositie Remastered, een immersive experience van onze Hollandse Meesters!

8. Bezoek of boek een Fit tot je pensioen-theatersessie

Vanaf maart 2023 nodigen we jou als MT, Directie en HR-medewerker uit … voor een spetterende Fit tot je pensioen-theatervoorstelling! Acteurs spelen herkenbare – en soms hilarische – scènes over duurzame inzetbaarheid. Een leuk event waarin jij frisse praktische inzichten krijgt hoe je het thema bij de directie en bij je medewerkers onder de aandacht krijgt. Met na afloop gezellig napraten en netwerken met collega’s uit de sector.

Ook kun je in de loop van 2023 de ‘kantineversie’ van deze voorstelling voor je medewerkers boeken, waardoor het thema letterlijk gaat leven in jouw bedrijf. In de loop van het eerste kwartaal komen er ook programma’s voor praktijkbegeleiders en hybride techniekdocenten.

9. Geef je meteen even op voor onze lanceerbijeenkomsten!

Tijdens onze lanceerbijeenkomsten vanaf half januari stellen de acteurs van de theatersessies zich in twee video’s voor en vertellen wat ze precies gaan doen. Ben je nieuwsgierig? Geef je dan alvast op voor een lanceerbijeenkomst bij jou in de buurt! Dan hoor je meteen live wat we nog meer te bieden hebben in 2023 en kun je gericht vragen stellen.

10. Meld je nú aan voor de ‘Fit tot je pensioen’-nieuwsbrief

In de loop van 2023 komt A+O met nog veel meer nieuwe activiteiten binnen de Fit tot je pensioen-campagne. Zo richten we een Vitaliteitsacademie op met een programma variërend van onderzoek naar vitaliteit tot praktische workshops op het gebied van gezondheid. We bieden korte workshops onregelmatig werken, jobcrafting en generatiemanagement aan, en nog veel meer. Meld je nú aan voor de speciale Fit tot je pensioen-nieuwsbrief (scroll naar onder op de pagina) en mis niets!

*De Nederlandse overheid wil graag dat Nederlanders fit hun pensioenleeftijd bereiken. Daarom staat in het Pensioenakkoord 2019 de MDIEU (Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uitreden). De overheid investeert tot 2025 in trainingen, tools en opleidingen die medewerkers helpen om langer gezond te blijven werken en om zich te ontwikkelen. A+O-Metalektro heeft met behulp van deze regeling een mooi aanbod samengesteld. Dit is op haar beurt weer mede mogelijk gemaakt door de sociale partners.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten