West-Brabant werkt met Talent

19 juni 2022
De provincie Noord-Brabant heeft middelen beschikbaar gesteld voor de uitvoering van het programma West-Brabant werkt met Talent, dat tot doel heeft een inclusieve arbeidsmarkt met goed opgeleid en voldoende arbeidspotentieel te creëren. Vanuit dit programma kunnen West-Brabantse ondernemers, in samenwerking met een andere partij, tot € 100.000,- subsidie aanvragen voor een project dat de regionale arbeidsmarkt versterkt.

Voorwaarden

  • Het project is gericht op het ontwikkelen, aantrekken, benutten en behouden van arbeidskrachten. Doelgroepen zijn o.a. werkzoekenden, werkenden, arbeidsmigranten, studenten, met werkloosheid bedreigden, laaggeletterden, 50-plussers en jongeren.
  • Het project draagt bij aan regionale programma’s en opgaven, waaronder het actieprogramma RWB, de Human Capital Agenda en de opgave energietransitie.
  • Er wordt met minimaal twee organisaties samengewerkt, waaronder minstens één onderneming gevestigd in West-Brabant.
  • Het project is gericht op en wordt uitgevoerd in de arbeidsmarktregio West-Brabant (Alphen-Chaam, Altena, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht, Zundert).
  • De uitvoering van het project vindt plaats tussen 1 augustus 2020 en 31 oktober 2023.
  • Het project is niet eerder dan 3 maanden voor de toezeggingsdatum gestart.

Vergoeding

De vergoeding bedraagt 45% van de subsidiabele kosten, met een minimum van € 5.000,- en een maximum van € 100.000,- per aanvraag. Het subsidieplafond voor 2022 is € 500.000,- en het subsidieplafond voor 2023 bedraagt € 75.000,-.

Aanvragen

Voordat een subsidieaanvraag ingediend kan worden, dient het project gepitcht te worden bij één van de projectleiders. Wanneer het project na de pitch positief beoordeeld wordt, kan een subsidieaanvraag worden ingediend.

Openstelling

De subsidie kan aangevraagd worden tot 1 augustus 2023, zolang er nog budget is.

Contact

Voor meer informatie over deze regeling kunt u per mail contact opnemen met de Helpdesk Vergoedingenwijzer Metaal:

info@vergoedingenwijzermetaal.nl

Meer informatie en relevante formats/documenten

Meer informatie is te vinden op de website van West Brabant Werkt met Talent.

informatie-bij-indiening-aanvraag-1.pdf
Datum19-06-2022
Beschikbaar vanaf19-06-2022
Beschikbaar tot29-07-2023
Ter inspiratie / alle berichten