Toolkit thuiswerken

Thuiswerken in de Metalektro: deze toolkit helpt je op weg

Als gevolg van COVID-19 zijn veel medewerkers in Nederland van de ene op de andere dag vanuit huis gaan werken. Ook in de Metalektro. Gedurende deze periode, waarin er veel of volledig vanuit huis is gewerkt, hebben werkgevers en medewerkers kunnen experimenteren van deze vorm van werken. Dit ‘experiment’ heeft veel werkgevers en medewerkers doen inzien dat deze flexibele manier van omgang met de werkplek ook na COVID-19 zal blijven bestaan.

Dit vergt aanpassing van het beleid rondom thuiswerken. Daarom heeft A+O-Metalektro, in samenwerking met Déhora Consultancy Group, de Toolkit Thuiswerken ontwikkeld. Deze toolkit bestaat uit verschillende tools die je ondersteuning bieden bij het inrichten van thuiswerkbeleid voor jouw organisatie.

Wat zit er in de Toolbox Thuiswerken?

  1. Een vragenlijst om de ervaringen van medewerkers met thuiswerken systematisch in kaart te kunnen brengen. En een toelichting voor de werkgever.
  2. Een checklist voor het opstellen van een thuiswerkregeling
  3. Een checklist voor het opstellen van een individuele thuiswerkovereenkomst
  4. Een leidraad voor gezond en veilig vanuit huis werken.
  5. Een checklist voor het implementeren van het thuiswerkbeleid
  6. Een signaleringswijzer voor leidinggevenden van thuiswerkende teams
  7. Een checklist voor het evalueren van het thuiswerkbeleid.

De tools nemen je stap voor stap mee in het proces en bieden inspiratie en tips om een thuiswerkbeleid op te stellen dat aansluit bij jouw organisatie.

Ter inspiratie / alle berichten