Training ‘Intercultureel begeleiden’

Looptijd: 1 april 2023 t/m 31 december 2024

Als praktijkopleider heb je te maken met culturele verschillen. Bijvoorbeeld een Nederlandse collega met een migratieachtergrond of een collega die jij mag begeleiden en trainen vanuit jullie vestiging in het buitenland. Voor het ene bedrijf is dit nieuw en ben je zoekend hoe je hiermee omgaat, terwijl voor een andere bedrijf geldt dat al jaren wordt samengewerkt met collega’s vanuit verschillende culturele achtergronden. Hoe kun jij, in je begeleiding, rekening houden met deze culturele verschillen, zodat jouw leerling of je collega het vak ook snel eigen kan maken? Tijdens de training ‘Intercultureel begeleiden’ leer je te kijken naar de impact van beeldvorming op iemands leerresultaten. Je doorloopt de theorie van de verschillende cultuurdimensies en vertaalt dit naar een praktische toepasbare begeleiding van die jou gaat helpen in de praktijk.

Aanbod A+O

Deze training is speciaal ontwikkeld voor meer ervaren praktijkopleiders die zich willen ontwikkelen bij de begeleiding van (aankomend) talent en wordt uitgevoerd door trainingsbureau Orbit. De training is kosteloos voor praktijkopleiders die werkzaam zijn bij een bij A+O aangesloten bedrijf. Dit aanbod wordt mede mogelijk gemaakt met MDIEU-subsidie van het Ministerie van SZW.

Programma

De training bestaat uit 2 dagdelen fysieke training met een tussenliggende periode van ongeveer een week.

Een mooie aansluiting op deze training, zijn de sessies ‘Intercollegiaal ontwikkelen’. Hierbij krijg je de mogelijkheid te zoeken naar verdieping met collega-praktijkopleiders. Dit kunnen collega’s zijn uit je eigen organisatie, maar ook collega’s van andere organisaties. In de sessies staat het van en met elkaar leren centraal. Juist door ervaringen of (probleem-)situaties te bespreken met elkaar, kan men veel van elkaar leren en mooie inzichten verkrijgen en helpen wij jou in je verdere ontwikkeling!

 Belangrijk om te weten

 • Je kunt de training incompany of via open inschrijving volgen.
 • De training bieden we fysiek aan. De fysieke workshop duurt 4 uur.
 • Er geldt een minimum van 6 en maximum van 10 deelnemers.
 • Een incompany-training voor meerdere groepen is mogelijk. A+O vergoedt de kosten van maximaal 1 groep. Meerdere groepen komen voor eigen rekening.
 • Voor incompany-training geldt een minimum van 6 en een maximum van 10 deelnemers.
 • Incompany-trainingen kunnen tot uiterlijk 31 december 2024 worden aangevraagd via Mijn A+O.
 • Incompany-trainingen worden binnen 6 maanden na indienen van de aanvraag uitgevoerd.
 • Incompany-trainingen worden rechtstreeks gefactureerd aan jouw bedrijf, je kunt de factuur vervolgens declareren bij A+O.

Aanvragen?

Klik op de onderstaande button voor het aanvragen van een incompany-training. Na goedkeuring van de aanvraag neemt Orbit contact met je op.

Declareren?

Declareer hier via Mijn A+O. Let op: doe dit uiterlijk binnen 3 maanden na de einddatum van de training.

Stuur de factuur van de training mee. Op de factuur staan verplicht de volgende gegevens:

 • naam werkgever;
 • naam medewerkers;
 • uitgevoerde activiteit;
 • uitvoeringstermijn.

Tip: stem de factuur vooraf met Orbit af. Zo voorkom je vertraging bij de declaratie.

Voor open inschrijving

Op dit moment werken we aan de planning en data voor 2024. Heb je interesse en wil je op de hoogte worden gehouden zodra de planning bekend is? Stuur dan een mail naar workshop@ao-metalektro.nl. Voor meer info kun je ook contact opnemen met je regiomanager.

Deze training maakt onderdeel uit van een speciaal ontwikkeltraject voor zowel startende als meer ervaren praktijkopleider. Klik op onderstaande links voor meer informatie:

Ter inspiratie / alle berichten