Training ‘Ontwikkelingsgericht beoordelen’

Looptijd: 1 april 2023 t/m 31 december 2024

In je werk als praktijkopleider lever jij een bijdrage aan het opleiden en begeleiden van toekomstig talent. Hierbij hoort ook het onafhankelijk en objectief kunnen beoordelen. Dit wil je op een zorgvuldige manier doen, waarbij je vooral de ontwikkeling van de leerling centraal stelt. De training ‘Ontwikkelingsgericht beoordelen’ gaat in op de basis van ontwikkelingsgericht beoordelen. Hierbij kun je denken aan kennis van kerntaken en werkprocessen, gebruikte instrumenten, vraagtechnieken, observaties en analyses. Er is ook aandacht voor de taken en bevoegdheden van een beoordelaar. Na afloop van de training kun je onafhankelijk en objectief een eindoordeel geven over de beroepspraktijkvorming (BPV) en de bijbehorende competentieontwikkeling én kun je objectief vaststellen of een leerling voldoet aan de kwalificatie- en/of exameneisen om te kunnen starten in een beroep.

Aanbod A+O

Deze training is speciaal ontwikkeld voor praktijkopleiders die net zijn gestart of zich willen ontwikkelen bij de begeleiding van aankomend talent, en wordt uitgevoerd door trainingsbureau STODT. Dit aanbod wordt mede mogelijk gemaakt met MDIEU-subsidie van het Ministerie van SZW. De training is kosteloos voor praktijkopleiders werkzaam bij een bij A+O aangesloten bedrijf.

Programma

De training bestaat uit 2 fysieke trainingsdagen met een tussenliggende periode van een aantal weken.

Een mooie aansluiting op deze training, zijn de sessies ‘Intercollegiaal Ontwikkelen’. Hierbij bieden wij je de mogelijkheid te zoeken naar verdieping met collega praktijkopleiders Dit kunnen collega’s zijn uit je eigen organisatie, maar ook collega’s van andere organisaties. In de sessies staat het van en met elkaar leren centraal. Juist door ervaringen, casuïstiek of (probleem)situaties te bespreken met elkaar, kan men veel van elkaar leren en mooie inzichten verkrijgen en helpen wij jou in je verdere ontwikkeling!

Belangrijk om te weten

 • Je kunt de training incompany of via open inschrijving volgen.
 • De training wordt fysiek gegeven.
 • Er geldt een minimum van 6 en maximum van 12 deelnemers.
 • Een incompany-training voor meerdere groepen is mogelijk. A+O vergoedt de kosten van maximaal 1 groep. Meerdere groepen komen voor eigen rekening.
 • Incompany-trainingen kunnen tot uiterlijk 31 december 2024 worden aangevraagd via Mijn A+O.
 • Incompany-trainingen worden binnen 6 maanden na indienen van de aanvraag uitgevoerd.
 • Incompany-trainingen worden rechtstreeks gefactureerd aan jouw bedrijf, je kunt de factuur vervolgens declareren bij A+O.
 • De aanvraagmogelijkheid voor deze regeling sluit, zodra het maximale budget is bereikt. We informeren je hierover op deze site.

Aanvragen?

Klik op de onderstaande button voor het aanvragen van een incompany-training. Na goedkeuring van de aanvraag neemt STODT contact met je op.

Declareren?

Declareer hier via Mijn A+O. Let op: doe dit uiterlijk binnen 3 maanden na de einddatum van de training.

Stuur de factuur van de training mee. Op de factuur staan verplicht de volgende gegevens:

 • naam werkgever;
 • naam medewerkers;
 • uitgevoerde activiteit;
 • uitvoeringstermijn.

Tip: stem de factuur vooraf met STODT af. Zo voorkom je vertraging bij de declaratie.

Voor open inschrijving

Op dit moment werken we aan de planning en data voor 2024. Heb je interesse en wil je op de hoogte worden gehouden zodra de planning bekend is? Stuur dan een mail naar workshop@ao-metalektro.nl. Voor meer info kun je ook contact opnemen met je regiomanager.

Deze training maakt onderdeel uit van een speciaal ontwikkeltraject voor zowel startende als meer ervaren praktijkopleider. Klik op onderstaande links voor meer informatie:

Ter inspiratie / alle berichten