Update jezelf: nieuwtjes over het A+O-aanbod 2024

1 februari 2024
leestijd: 5 minuten

Bijna 250 kijkers trok het A+O Metalektro-webinar over ons opgefriste aanbod voor 2024. Saai was het niet: maar liefst 91 procent keek de uitzending op 25 januari helemaal uit. Benieuwd wat je hebt gemist? Update jezelf en kijk het webinar terug. Of blader nog eens rustig door de complete PowerPointpresentatie.

Waarom terugkijken?

A+O ondersteunt de sector ook in 2024 met dienstverlening en aanbod die gericht zijn op het aantrekken en behouden van vakkrachten, ontwikkeling van medewerkers en ondersteunen van sterk werkgeverschap. Voor komend jaar staat voor veel regelingen de teller weer op nul. Dat betekent dat je weer kunt aanvragen. Ook hebben we ons aanbod opgefrist. Er blijkt veel behoefte bij HR-mensen, directie en interne opleiders om snel en overzichtelijk ons hele aanbod op een rij te krijgen. Vandaar een webinar. In een uurtje ben je weer helemaal bij en weet je hoe jouw bedrijf en medewerkers zich kunnen ontwikkelen met ons aanbod!

Belangrijkste thema’s

In het webinar maken we je wegwijs in al onze vergoedingen en workshops. Ook nemen we je mee in de nieuwe indeling van ons aanbod. Extra aandacht is er voor de regelingen Zij-instromers, Ontwikkel jezelf ​en voor de Ontwikkelvouchers werknemers. Verder praten we je bij over de laatste ontwikkelingen rond oZone en krijg je updates over de campagnes ‘Fit tot je Pensioen’ en ‘Makers van de Toekomst’.

Geen tijd om het webinar terug te kijken? Hierna lees je nog over een aantal highlights uit het webinar.

“In 2024 gaan we vol voor ontmoeting en inspiratie in de regio”

Nieuw: inspiratie en ontmoetingen bij jou in de regio!

In 2024 gaan we vol voor ontmoeting en inspiratie in de regio. Laat je inspireren en leg waardevolle contacten tijdens onze Netwerkdagen. Of ontdek actuele HR-thema’s tijdens de HR-Themadagen, die we samen organiseren met OOM en Wij Techniek. Verder bieden de Praktijkopleidersdagen uitwisseling en nieuwe praktische inzichten voor praktijkopleiders. En wil je zelf een workshop of inspiratiesessie over bijvoorbeeld generatiemanagement of employer branding organiseren samen met andere bedrijven? Ook hierbij kunnen we je helpen. Neem dan contact op met je regiomanager.

Nóg makkelijker kiezen uit ons aanbod

A+O is altijd bezig om haar aanbod en processen te verbeteren op basis van feedback van de bij ons aangesloten bedrijven. Zo hebben we het kiezen uit ons aanbod nu nóg makkelijker gemaakt. Wil je een helder overzicht? Bekijk dan onze nieuwe aanbodposter die is verdeeld in drie hoofdthema’s: 1) Voldoende vakkrachten, 2) Sterk werknemerschap en 3) Sterk werkgeverschap. Of gebruik onze handige keuzehulp in Mijn A+O of op de site. Zo vind je binnen een paar klikken wat je zoekt. Verder hebben we de afgelopen tijd het grootste deel van onze regels en voorwaarden geharmoniseerd om zo het aanvraag- en declaratieproces te vereenvoudigen. Vanaf 1 maart zijn deze nieuwe teksten beschikbaar op onze website.

Doe mee met ‘Makers van de toekomst!’

De campagne Makers van de Toekomst is een arbeidsmarktpromotiecampagne voor en door de bedrijven om onze sector een gezicht te geven. Ruim 40 bedrijven deden mee. Inmiddels zijn er acht filmseries: over scheepsbouw, bedden, de melkrobot, waterstof, de camera van je mobiele telefoon, vrachtwagens, vliegtuigonderhoud, en de special ‘Vrouwen van staal’. Ook is er een serie korte filmpjes ‘Zo wordt het gemaakt’ met onder andere koffiezetapparaten, fietsen, dopperflessen, trapliften en spuitgietmachines. Met de campagne laten we jongeren en zij-instromers zien waarom werken in de Metalektro zo leuk is. Als bedrijf kan je de Toolkit met prachtige campagnefilmpjes en -materialen personaliseren en inzetten voor je eigen wervingscampagnes.

Tijdens het webinar lieten we resultaten zien én inspireerden we bedrijven zelf aan de slag te gaan met de toolkit: meer dan 57 procent nam zich dat voor. Onze oproep: laat zien hoe mooi de sector is, werf mensen en doe mee aan deze campagne!

Verrassende antwoorden polls

Tijdens het webinar gaven deelnemers verrassende antwoorden op een aantal pollvragen. Op de vraag ‘Heb je in 2023 gebruik gemaakt van het aanbod van A+O?’ antwoordde maar liefst 85 procent ‘ja’. Een mooie hoge score. Op de vraag ‘Heb je ervaring met oZone?’ antwoordde meer dan de helft: ‘Ik ken het wel, maar gebruik het nog niet.’ Ons advies: hoog tijd om als bedrijf een kijkje te nemen op leer- en kennisdeelplatform oZone en gebruik te maken van al die geweldige leermodules voor en door bedrijven in de techniek.

Ruim 40 vragen

Interactief was het webinar niet alleen door de polls, maar ook doordat deelnemers vragen konden stellen: ruim 40 vragen ontvingen we. Te veel om allemaal tijdens het webinar te beantwoorden. De antwoorden op de vragen staan binnenkort overzichtelijk op onze website. Na afloop van het webinar kregen we veel positieve reacties: ‘Ik wilde nog even zeggen dat jullie toelichting heel fijn en duidelijk was.’ Daar doen we het voor! 😊

“PS. Save the date voor de Metalektrodag op 14 november 2024!”

Jezelf updaten?

  • Kijk hier het filmpje van het webinar A+O-aanbod 2024 terug.
  • Of blader nog eens rustig door de complete PowerPointpresentatie.
  • Blijf op de hoogte van alle ontmoetingen in de regio via onze nieuwsbrief, website en socials.

 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten